Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta mai buna in navigarea pe website-ul nostru. Continuand navigarea, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre centrul de publicitate.

You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

METODE DE IMPRIMARE

SERIGRAFIE

Imprimarea serigrafica este o metoda care consta in aplicarea pe tricouri sau alte materiale textile a unui strat de cerneala, printr-un sablon acoperit cu o sita foarte fina. Imaginea realizata prin imprimarea serigrafica are o calitate foarte buna. Acest procedeu se face cu ajutorul unu echipament care se numeste carusel serigrafic. Imprimarea se comporta foarte bine in timp, nu se decoloreaza si nu se sterge. Tricourile serigrafiate se spala la max 40 grade si se calca intoarse pe dos. Serigrafia este cel mai economic mod de imprimare a textilelor. Este recomandat pentru cantitati mai mari de 100 buc. Prin serigrafie se pot imprima o gama foarte diversa de produse: geci, camasi, sepci, genti, rucsacuri, tricouri, veste, hanorace, umbrele, produse promotionale plane, carti vizita etc.

TERMOTRANSFER

Cel mai calitativ procedeu de imprimare pentru textile este termotransferul. Imaginile au un contur perfect iar culorile sunt pline si cu nuante vii. Acest procedeu permite imprimarea de elemente ci diferite aspecte: aspect mat sau lucios, aspect embosat, metalizat, catifelat, glitter etc. Este recomandat pentru tiraje mici si medii.

Imprimarea textilelor prin termotransfer consta prin aplicarea la cald, cu presa de transfer, a unor materiale speciale decupate in prealabil la cutter-plotter. Adezivul de pe materialele de termotransfer se descompune la temperaturi ridicate si intra in tesatura textila. In acest fel se pot creea imagini, texte si sigle de o foarte buna calitate si cu o foarte buna razistenta in timp. Textilele imprimate prin termotransfer se spala la max 40 grade, nu se spala cu clor si se calca intoarse pe dos. Acest procedeu permite si imprimarea fotografiilor sau a elementelor grafice in policromie. Imaginile se printeaza in policromie pe materiale speciale dupa care se decupeaza la cutter-plotter. Imprimarea arata excelent din punct de vedere calitativ.

Imprimarea prin termotransfer se foloseste in special pentru materiale textile (tricouri, geci, camasi, sepci, genti, rucsacuri, softshell, veste, hanorace, umbrele, echipamente sportive).

Imprimarea echipamentelor sportive se face aproape in exclusivitate prin acest procedeu pentru ca exista materiale perforate, foarte subtiri, care permit respiratia tricourilor si uscarea lor foarte rapida (de ex. echipamente footbal, handball, volei etc)

TAMPOGRAFIE

Tampografia este un procedeu care permite imprimarea obiectelor rigide cu forme neregulate, curbate sau plane. Echipamentul care permite acest procedeu se numeste tampograf. Procedeul de tampografie consta in transferarea unei imagini de pe un cliseu pe obiectul de imprimat, prin intermediul unui tampon siliconic. Calitatea imprimarii este foarte buna atat din punct de vedere calitativ cat si din punct de vedere al rezistentei in timp. Pentru obtinerea celei mai bune calitati a personalizarii, trebuiesc folosite vopseluri speciale pentru imprimarea prin tampon. Aceste vopseluri sunt foarte asemanatoare cu cele serigrafice insa contini pigmenti mult mai fini deoarece imprimarea prin tampon necesita cantitati foarte mici de vopsea. Prin acest procedeu se imprima in special materialele promotionale: pixuri, brichete, brelocuri, mingi, jucarii, carcase, cutii mici, ustensile etc.

BRODERIE

Broderia este o cusatura in relief realizata pe articole textile de imbracaminte. Este un procedeu extrem de elegant prin care sigla sau sloganul unei companii este cusut pe articolul vestimentar. Se pot face combinatii complexe de culori care permit realizarea cu o precizie foarte mare a elementelor grafice.

Din punct de vedere al aspectului si a rezistentei in timp, broderia este cel mai calitativ procedeu de imprimare dar si cel mai costisitor. Se poate imprima aproape orice reprezentare grafica pentru sigle, texte, monograme, ecusoane.

Practic se poate imprima orice articol de imbracaminte, de la sepci, tricouri, camasi, pana la echipamente de lucru, salopete, pieptare, geci etc

Broderia confera un aspect exclusivist produsului avand un puternic impact vizual.

Articolele personalizate prin broderie nu se fierb, nu se recomanda curatarea chimica iar calcatul se face pe dos.

PRINT DTG (DIRECT TO GARMENT)

Printul DTG inseamna de fapt imprimarea direct in tesatura materialului cu ajutorul unei imprimante specializate. Aceasta metoda are avantajul ca este foarte rapida si nu necesita matrite. Practic functioneaza ca o imprimanta inkjet, doar ca in locul hartiei este materialul textil. Culorile sunt intense si rezistente la spalari repetate.

Designul nu are limite. Se pot printa orice imagini.

Se recomanda pentru imprimarea tricourilor sau a textilelor subtiri in tiraje mici, cu o complexitate ridicata a elementelor grafice.